VELKOMMEN TIL UGENS MØDETIP - HER ER DIN GRATIS GUIDE -
I et tidligere Ugens Mødetip beskrev vi, hvorfor det altid er en god ide med faste møder i en gruppe, der skal samarbejde. Det er med til at sikre fremdrift. Vi har også skrevet om, hvordan og hvorfor man anvender faste punkter på dagsorden. Det handler om at komme på forkant af forudsigelige udfordringer. For er man det, kan man lettere finde tiden til at håndtere de uforudsigelige -, når de opstår.
Sådan er det også med Årshjulet. Et årshjul skal give overblik over tilbagevendende temaer, så alle ved, hvornår de kommer, og hvordan de ligger i forhold til hinanden. Formålet er at undgå at bruge unødvendige kræfter på opgaver, der udelukkende opstår, fordi man er kommet på bagkant. Helt klassisk vil der være en årlig budgetlægning, en årlig strategidrøftelse, tilbagevendende udviklingssamtaler etc. Eller på afdelingsniveau kan der være medarbejderseminarer, messer med videre.
Hvis man gør sig umage med at få beskrevet de tilbagevendende aktiviteter og lave det i noget, der giver et visuelt overblik, sikrer man ikke kun at være på forkant. Det bliver også tydeligt om der er perioder, hvor aktiviteter klumper sig og perioden med meget luft. Dermed kan gruppen udfordre, om den tidmæssig placering af en aktivitet er optimal, eller om det kan udjævnes bedre. Man kan også se, hvornår der er plads til f.eks. at lave udviklingsaktiviteter for gruppen.
Årshjulet er fase seks i guiden "Sådan udfordrer du jeres mødekultur", som du finder nedenfor. Næste skridt er at se på, hvordan man gør møderne til et endnu stærkere ledelsesredskab. Mere om dette i det næste Ugens Mødetip.
Hvis du ikke allerede har hentet e-bogen, så finder du den nedenfor.
Den er en guide i otte faser, der lidt groft sagt
begynder den med at analysere adhoc møder, og
slutter med at måle, om man har fået flere dage helt uden interne møder
Hent din guide nedenfor. Men først har vi en bøn til dig: Vil du bidrage til bedre møder?
Sammen med Teglkamp og Co. tager vi lige nu temperaturen på de interne møder. Hjælp os med at opsamle viden og inspiration til at gøre interne møder bedre.
Klik på billedet til højre for at deltage. På forhånd tusind tak.